Winkelen in Lille Frankrijk!


Winkelen in Lille

Lille is na Parijs de grootste shopstad van Frankrijk. Het is een modieuze, gezellige en hypermoderne stad met centraal de Euralille. Aan de andere kante zijn er ook oude winkelstraatjes zoals te vinden in Vieux Lille. Met haar kleine oude steegjes en aparte winkeltjes geeft dit een apart sfeer en is het lekker om een dagje te shoppen en een terrasje te pakken.

Lille voor onze shopaholics

Ben je echt een shopacholic en wil je even niks anders dan de hele dag shoppen dan is de Euralille wat je nodig hebt. Dit winkelcentrum heeft maarliefst 120 winkels van schattige boetiekjes tot grote warenhuizen waar de meeste exclusieve merken te verkrijgen zijn. De meeste winkelstraten in Lille zijn eigenlijk kleine pittoreske steekjes met kleine boetiekjes en speciaalzaken.

Naast de vele kledingzaken zijn er ook meerdere winkels om een lekkere hap te halen. Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke verfijnde keuken en daar moet dan ook gebruik gemaakt van worden. Neem een heerlijke bonbon of laat je smaakpupillen op hol slaan door een overheerlijke versgebakken croissant. Wat je zeker niet mag vergeten te proeven is een Noorse zalm. Er is een speciaalzaakje dat elke lokale bewoner kent. Vraag daar naar en proef deze zalm. Wij garanderen dat hij niet teleur zal stellen.

Lille is eigenlijk veels te groot om in 1 dag te verkennen. Daarom is het handig om een goedkoop hotel te boeken. Waar je van al het, zware, shoppen kunt bijkomen en kunt relaxen voor de volgende shopsessie. Lille is niet zo duur als Parijs, maar blijft wel relatief prijzig. Het is te vergelijken met de prijzen die in Amsterdam worden gehanteerd. Meestal zit het er ongeveer 5 procent onder.

Wil je meer weten over deze fantastische shopstad? Kijk dan op www.lillefrankrijk.nl.

Tip: Kijk ook op ticketsibiza.nl