Vakantie in IJsland

Wie denkt dat IJsland een saaie vakantiebestemming is slaat de plank flink mis. Het dunst bevolkte land van Europa kenmerkt zich niet alleen door geisers, gletsjers en adembenemende watervallen maar ook een bezoek aan de stad Reykjavik is meer dan de moeite waard. Ook de IJslandse keuken is een begrip in culinair land. Twijfel niet en breng een bezoek aan een zeer bijzonder eiland.

Wie denkt aan het een rondreis door IJsland ziet een ruige natuur voor zich met bijzondere natuurverschijnselen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart op halen in een land wat zich kenmerkt door warme bronnen, modderpoelen en ijskoude gletsjerrivieren en schitterende watervallen. Maar ook bent u er aan het juiste adres voor uitgestrekte lavawoestijnen, oases vol bloemen en bijzondere stranden met een veelvoud aan soorten zeevogels.

Maar ook de hoofdstad van IJsland, Reykjavik, is het bezoeken meer dan waard. IJsland is niet alleen de meest westelijke hoofdstad van Europa maar ook ’s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad. De stad is qua oppervlakte relatief groot maar heeft slechts ruim 180.000 inwoners. In Reykjavik kun je onder meer een bezoek brengen aan één van de prachtige kerken en of kathedralen en of genieten van de natuur. In de avond kun je lekker los gaan in één van de clubs en of discotheken.

Wie IJsland bezoekt zal ook zeker in aanraking komen met de beruchte IJslandse keuken. De keuken is groot geworden om zijn lam, schaap en enorme verscheidenheid aan vissoorten. Het eten in IJsland maakt een belangrijk deel uit van de cultuur van het land en is dan ook zeer karakteristiek te noemen. Wie uit eten gaat in IJsland zal mogelijk voor de maaltijd zijn vraagtekens hebben bij het voedsel wat voorgeschoteld wordt maar zal vervolgens genieten van een uitmuntend bereide maaltijd door een kok die veel liefde voor zijn vaderland in de maaltijd verwerkt.

Ben je dus natuurliefhebber, of gewoon op zoek naar een rustig vakantieland, overweeg dan eens IJsland als bestemming. Shoppen, museumbezoek en of een uitstapje richting één van de natuurwonderen dat het land herbergt zijn allemaal mogelijk. Wil je er slechts enkele dagen tussen uit? Bekijk dan de mogelijkheden voor een bezoek aan het zeer gezellige Reykjavik!