Lastminute vliegreizen

Het kan je erg veel voordeel opleveren als je pas heel laat besluit om nog op vakantie te gaan. Als een vliegmaatschappij vliegtuigen die half vol zijn moet laten vliegen, kost hen dit veel meer geld dan wanneer het vliegtuig helemaal gevuld zou zijn. Daarom bieden de vliegmaatschappijen de laatste vliegtickets op het laatste moment voor een veel goedkopere prijs aan. Elke lege plek in het vliegtuig zorgt er eigenlijk voor dat de vlieg maatschappij verlies draait. Je kunt de last minute reizen eigenlijk het beste vergelijken met een uitverkoop van kleding. De resten van de collectie worden aan het einde van het seizoen goedkoper verkocht dan de waarde waarvoor zij al de hele tijd aangeboden worden.

Voor en nadelen

Er zijn vele voordelen die je met een last minute vliegreis kunt hebben maar er kunnen ook enkele nadelen aan het laat boeken van je vakantie zitten. Als je de vliegreis op het laatste moment wilt boeken en er is geen plaats meer dan ben je dus mooi de sigaar. Dan had je net zo goed eerder een goedkope vlucht kunnen reserveren. Dan kan het zelfs zo zijn dat je al een hotel, camping of appartement hebt geboekt maar niet eens naar jouw vakantiebestemming af kunt reizen. Eigenlijk staat en valt alles met het aantal personen waarmee je de last minute wilt gaan boeken. Als je met ze twee├źn of alleen een last minute wilt gaan boeken heb je hier meer kans van slagen dan als je met een grotere groep gaat boeken. Ook de bestemming is van invloed op de door jouw gewenste last minute. Als je geen voorkeur voor een bestemming hebt heb je nog een ruim aanbod van last minute reizen. Het grootste risico van een last minute reis is dat je ook helemaal met lege handen kunt komen te staan. En het is natuurlijk ook voor te stellen dat mensen het niet fijn vinden om pas heel kort van te voren te weten wat de bestemming van hun vakantie zal worden.

Bestemmingen

Vroeger was het zo dat last minute reizen eigenlijk alleen maar gelden voor bepaalde landen. Tegenwoordig kun je bij veel reisorganisaties terecht voor een last minute reis naar diverse landen. En daarbij ben je niet per se gebonden aan een vakantie binnen Europa. Je kunt tegenwoordig ook voor last minute vakanties naar bijvoorbeeld Mexico of Aruba aankloppen bij de reisorganisaties. Vroeger was het eigenlijk het geval dat je alleen naar Turkije, Griekenland of de Spaanse eilanden kon met een last minute reis.

Tip: Bent u nog op zoek naar een reistrolley? Bekijk de reistrolleys van Marington.nl.