Barcelona Montjuïc

Geniet van een last minute trip naar Barcelona

Wat is er nou fijner dan een paar dagen er lekker tussenuit gaan. Even niets aan je hoofd en alleen maar genieten van een prachtige locatie ergens in Europa. Één van die bestemmingen waar je prima voor een paar dagen naar toe kunt gaan is Barcelona. Deze stad in het noorden van Spanje heeft alles wat je zoekt in een bestemming voor een paar dagen. Er gaan dagelijks vanaf verschillende Nederlandse vliegvelden directe vluchten naar Barcelona, en binnen twee uur sta jij al in deze prachtige stad. In en rond Barcelona is bovendien veel te beleven waardoor het één van de meest populaire bestemmingen is voor mensen die er even tussenuit willen. Ga jij binnenkort naar Barcelona? Vergeet dan niet om één van deze indrukwekkende bezienswaardigheden te bezoeken.

Kathedraal Sagrada Familia

Wie aan bezienswaardigheden in Barcelona denkt, denkt al snel aan de Sagrada Familia. Meer dan een eeuw geleden is gestart met het bouwen van deze grote kathedraal midden in Barcelona. De grote man achter dit prachtige bouwwerk is ontwerper Gaudi. Het is niet voor niets dat veel bezoekers van de stad graag een foto willen nemen van deze kathedraal, omdat het een icoon voor de stad Barcelona is.

Stadion Camp Nou

In Barcelona speelt ook één van de grootste voetbalclubs ter wereld, FC Barcelona. In het stadion waar bijna 100.000 toeschouwers in kunnen, spelen de sterren van deze club hun thuiswedstrijden. Het stadion is vrijwel iedere dag open om te bezoeken. Als je een tour door het stadion neemt krijg je niet alleen een kijkje in het mooie museum van de club, maar mag je ook aan het veld staan om een mooie foto te maken.

Barcelona is een stad waar jaarlijks veel toeristen komen. Ook de regio rond deze wereldstad is erg mooi. Zo vind in het binnenland enkele mooie steden waar je de echte Spaanse gastvrijheid kunt ervaren, maar is ook de Costa Brava de moeite waard om te bezoeken. Je vindt veel campings aan de Costa Brava en is in de zomer een veelgekozen bestemming voor een zomervakantie. Zowel in als rondom Barcelona hoef je je geen moment te vervelen. Het zal een trip worden die je niet snel zal vergeten.