Auto vakantie naar Verenigd Koninkrijk

Ervaar de schoonheid van het Verenigd Koninkrijk

autovakantie UKHet Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Het Verenigd Koninkrijk is al heel lang een favoriete Europese toeristische vakantiebestemming vanwege de prachtige natuur, historische steden, vele musea en uitstekende theaters. Van middeleeuwse kastelen tot statige herenhuizen en het ontzagwekkende landschap van het Lake District en de Schotse Hooglanden. Een autovakantie naar het Verenigd Koninkrijk is een ieder aan te raden.

Ondanks dat het Verenigd Koninkrijk een prachtig land is, is de populairste bestemming nog altijd Londen. Een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk kan niet zonder een bezoek aan één van de mooiste steden steden van Europa.

Wirwar van verschillende culturen, talen en religies

Het hart van Engeland is de hoofdstad, Londen, één van de grootste metropool van Europa. Het is wirwar van verschillende rassen, culturen, talen en religies. Opmerkelijke plaatsen zijn de Tower of London, Windsor Castle en Westminster Abbey.

Nog een toeristische attractie in Londen is Abbey Road gelegen in het noorden van Londen. In deze straat zijn ook de Abby Road Studios gelegen. Dit is de welbekende studio van The Beatles, waar ruim 90 procent van hun opnames zijn opgenomen. In april 1969 kwamen de leden van The Beatles samen om hun laatste album onder de bandnaam op te nemen en de titel luide “Abby Road”. Het album wordt aan de voorkant gesierd door een foto van de bandleden lopend op een zebrapad. De foto is genomen net buiten de Abby Road Studios en vandaag de dag komen toeristen van over de hele wereld naar deze inmiddels bekendste straat om zelf een eigen Abby Road foto te maken.

Londen is een fascinerende stad, beladen met geschiedenis, vol met musea en kunstgalerijen, mooie groene parken, fantastische winkels en restaurants en een bruisend theaterleven. Londen is echt dé stad die alles heeft voor een geweldige stedentrip.

Tip: Controleer of je paspoort of identiteitskaart minimaal 90 dagen geldig zijn bij een vertrek naar het Verenigd Koninkrijk of Londen. Voor toeristen met een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart is er geen toeristenvisum vereist voor een verblijf tot 180 dagen. Controleer de visumplicht voor het Verenigd Koninkrijk hier!